J/24 Klasse organisatie Nederland

Nieuws

Wedstrijdkalender

DatumEvenementLocatie
21 augustusNazomeravondcompetitieWV Arne
28 augustus
Nazomeravondcompetitie
WV Arne
4 september
Nazomeravondcompetitie
WV Arne
11 september
Nazomeravondcompetitie
WV Arne
13 oktoberSnertraceJachtclub Veere
25-27 oktoberOpen Kampioenschap J/24WV Arne
24 novemberWintersprinterWV Arne
22 decemberWintersprinterWV Arne
26 januariWintersprinterWV Arne
23 februariWintersprinterWV Arne
23 maartWintersprinterWV Arne

De J/24

J/24: ’s Werelds populairste één-ontwerp-kielboot

Of uw stijl nu doordeweeks bier-kan racen of concurreren op het wereldtoneel – de J/24 is ontegensprekelijk de meest populaire race-kielboot om golven over de hele wereld te maken. Deze aansprekende kielboot begon met het verlangen van een man naar een zeilboot om zijn gezin te huisvesten en om een ​​competitieve racer te zijn.

Zevenentwintig jaar later is de J/24 een legende geworden. Een stabiele zeilboot voor familiebijeenkomsten, de J/24 is ook het competitieve lanceerplatform geweest voor de carrières van verschillende America’s Cup-professionals. De wereldwijde aanvaarding van het J/24-ontwerp, de sterke regels met één ontwerp en de kracht van de International J/24 Class Association hebben ertoe geleid dat de J/24 is geselecteerd als platform voor de NAF’s van de International Sailing Federation (ISAF) Beker, het ISAF Women’s World Match Racing Championship, het Rolex International International Keelboat Championship en US Sailing’s St. Francis International Masters Championship (leeftijd 55+).

Hoewel sommige van ’s werelds beste zeilers de nieuwste versie J/24 hebben, kan een goed voorbereid 1977-model, gebouwd met dezelfde vorm en hetzelfde gewicht met een starre balsa kernconstructie aan de uiteinden, nog steeds het J/24 Class-wereldkampioenschap winnen, zelfs na 30.000 + mijlen van trailering. Dat is “One Design” racen! De International J/24 wordt momenteel gebouwd in de Verenigde Staten, Argentinië en Italië en heeft meer dan 50.000 mensen die meer dan 5400 boten in 27 landen afleggen.